Otvoreno turističko-rezidencijalno naselje Sarajevo Resort Osenik

18.10.2015. 11:00 / Izvor: Akta.ba

Presijecanjem crvene vrpce i puštanjem bijelih golubova svečano je otvoreno novoizgrađeno turističko-rezidencijalno naselje Sarajevo Resort Osenik u općini Hadžići.

Presijecanjem crvene vrpce i puštanjem bijelih golubova svečano je otvoreno novoizgrađeno turističko-rezidencijalno naselje Sarajevo Resort Osenik  u općini Hadžići. Istaknuto je također da je Sarajevo Resort najbolji pokazatelj uspješne saradnje dviju država, Kuvajta i BiH. Također, rečeno je da je Sarajevo bilo i ostalo primjer gostoprimstva za sve one koji ga posjećuju. Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović prisustvovao je svečanom otvaranju izrazivši veliko zadovoljstvo jer je danas presjekao vrpcu i otvorio ovaj izvanredni kompleks.

 "Mi ćemo i dalje raditi na stabilizaciji prilika u zemlji, na donošenju zakona koji ubrzavaju i čine sigurnijim investicije, na izgradnji infrastrukture. Zato je sada pravi čas investiranje u BiH", kazao je Izetbegović.

Osnivač društva Gulf Real Estate d.o.o Jasem Ahmed Al-Kanderi podsjetio je da je kamen temeljac udaren prije dvije godine.

"Kompleks se smatra turističkim selom, a ujedno je i investicijska prilika. Kada smo stigli u Sarajevo bili smo prva firma koja je odlučila da investira u takav projekat u tako plodnoj zemlji", istakao je Kanderi.

Naglašava da su uspjeli da promovišu BiH u zemljama Zaljeva. Kanderi napominje da investitori iz nekoliko razloga dolaze u BiH.

"Ima više razloga. Prvo, ima puno pokazatelja da se razvija turizam u BiH i da ima svjetliju budućnost", poručio je Kanderi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije