Još jedna investicija iz Azerbejdžana u iznosu od pet miliona KM

25.06.2016. 09:32 / Izvor: Akta.ba
Još jedna investicija iz Azerbejdžana u iznosu od pet miliona KM

Bilo je riječi i o još jednoj investiciji iz Azerbejdžana obima više od pet miliona eura, koja će u startu zapošljavati 30 ljudi, a indirektno i do 700 kooperanata.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je ambasadora Azerbejdžana Eldara Hasanova, s kojim je razgovarao o ekonomskim i političkim odnosima dviju prijateljskih zemalja.

Ambasador Hasanov informisao je predsjedavajućeg o aktuelnom statusu finaliziranja azerbejdžanskog ulaganja u fabriku za preradu voća kod Doboja. Sagovornici su se usaglasili da se od ove fabrike očekuje da pospješi novi zamah poljoprivrede na tom području.

Bilo je riječi i o fabrici za preradu krompira "Srebreničanka" u Srebrenici i još jednoj investiciji iz Azerbejdžana obima više od pet miliona eura, koja će u startu zapošljavati 30 ljudi, a indirektno i do 700 kooperanata.

Razgovarano je i o mogućnostima ulaska azerbejdžanskog kapitala kroz privatizaciju, smanjivanju birokratskih prepreka za investitore, te o mogućem angažmanu azerbejdžanskih kompanija na infrastrukturnim projektima u BiH.

Ambasador Hasanov potvrdio je namjeru predsjednika Azerbejdžana Ilhama Aliyeva da posjeti BiH na jesen. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović se zahvalio za konkretnu i istrajnu podršku Azerbejdžana našoj zemlji, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije