IBM otvara u Hrvatskoj tehnički centar, posao za 500 ljudi

21.07.2016. 08:20 / Izvor: Nezavisne novine
IBM otvara u Hrvatskoj tehnički centar, posao za 500 ljudi

IBM još traži prostor u Zagrebu u koji će smjestiti centar.

Američka informaciono-tehnološka kompanija IBM će na proljeće 2017. godine otvoriti u Hrvatskoj Inovacioni centar za klijente (Client Innovation Centar) u kom planira da zaposli 500 ljudi.

Centar će raditi 24 sata 365 dana u godini i pružaće uslugu podrške svim klijentima IBM-a u svijetu, piše Tportal, i dodaje da će se posao u tom centru prije svega naći za ljude koji dobro vladaju stranim jezicima.

IBM još traži prostor u Zagrebu u koji će smjestiti centar. Zapošljavanje će ići u fazama, a punu zaposlenost centar će imati kroz nekoliko godina, kaže direktor IBM-a Hrvatska Damir Zec, ne otkrivajući, međutim, finansijsku vrijednost investicije.

Pozivajući se na pisanje slovenačkih medija, Tportal navodi da su u igri bile i Slovenija i Slovačka, ali je Hrvatska ponudila bolje uslove.

Navodno je IBM tražio velike poreske olakšice. Predstavljajući danas ovaj projekat u Banskim dvorima, hrvatski premijer Tihomir Orešković je rekao da pri realizaciji investicije IBM neće koristiti ništa izvan onoga što nudi postojeća zakonska regulativa za podsticanje ulaganja, navodi se u tekstu. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije