Kineska kompanija CCECC zainteresirana za ulaganje u BiH

25.10.2016. 09:05 / Izvor: Akta.ba
Kineska kompanija CCECC zainteresirana za ulaganje u BiH

CCECC projektirala je gradila neke od najvećih željezničkih i cestovnih projekata širom svijeta.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je jučer u posjet predstavnike kineske kompanije CCECC Liu Yulinga i Cao Chena s izaslanstvom.

Predstavljajući svoju kompaniju, gosti su naveli kako je CCECC projektirala i gradila neke od najvećih željezničkih i cestovnih projekata širom svijeta.

Predstavnici te korporacije izrazili su želju za suradnjom i ulaganjima u Federaciju Bosnu i Hercegovinu i BiH koju smatraju starim i dobrim prijateljem Kine. Istaknuli su da tijekom realizacije velikih projekata, kao što su izgradnja željeznica i cestovne infrastrukture, preferiraju rad s lokalnim partnerima i podizvođačima, saopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

"Veliko mi je zadovoljstvo što je kompanija CCECC izrazila interes za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu i što su prepoznali ovu zemlju kao potencijal za ulaganje. Vjerujem da možemo ostvariti rezultate koji će se u FBiH i BiH očitovati kroz ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta u svim dijelovima BiH. Za Federaciju BiH i BiH veoma je važna izgradnja koridora Vc, posebno u trenutku kada nije izgledna konstrukcija financiranja cijele dužine kroz BiH za što postoji mogućnost kroz ovu suradnju", izjavio je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije