Trebinje i Dubrovnik će biti povezani modernim graničnim prelazima

28.10.2016. 14:25 / Izvor: Alternativna televizija
Trebinje i Dubrovnik će biti povezani modernim graničnim prelazima

Međunarodni tender biće raspisan iduće nedelje, a rok za prijavu izvođača  je 45 dana.

Višesatno čekanje na granici ide u prošlost. Trebinje i Dubrovnik će od iduće sezone biti povezani modernim graničnim prelazima sa više saobraćajnih traka i vjerovarno otvoreni i za trgovinski promet.

Bar tako najavljuju iz Uprave za indirektno oporezivanje koja je obezbijedila dva miliona maraka i sve uslove za izgradnju prelaza na Ivanici.

"Imaće nekoliko traka za ulazak i izlazak, imaće sve neophodne prostorije za službenike Uprave granične policije i sve ostale inspekcijske službe. U potpunosti će odgovarati standardima Evropske unije", objašnjava Ratko Kovačević, portparol Uprave za indirektno oporezivanje.

Međunarodni tender biće raspisan iduće nedelje, a rok za prijavu izvođača  je 45 dana.

I na drugoj strani granice priprema se projekat za izgradnju međunarodnog prelaza koji bi bio usklađen sa svim evropskim standardima i imao nekoliko raspoloživih traka.

Prema najavama iz Hrvatske i Brgat bi mogao da zasija u novom ruhu do idućeg ljeta, pa bi se gužve na granicama  u špicu sezone značajno smanjile. Putnici s obe strane granice i dalje su skeptični.

Na uslovan prelaz čeka se  godinama, uglavnom zbog neriješenih imovinsko – pravnih odnosa, ali i tom problemu stalo se u kraj, poručuju iz Uprave za indirektno oporezivanje, koja je novac za izgradnju Ivanice rezervisala prije nekoliko godina. Gužve na granici sa Hrvatskom u sezoni izazivaju pravi saobraćajni kolaps, a na prelazu se čeka i po nekolko sati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije