U UKC u Banjoj Luci biće uloženo 100 miliona eura

09.01.2017. 07:36 / Izvor: SRNA
U UKC u Banjoj Luci biće uloženo 100 miliona eura

Riječ je o najvećem projektu u zdravstvenom sektoru, a u planu je izgradnja bolnica u Istočnom Sarajevu i Doboju.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je jučer u Banjaluci da se iz budžeta Srpske ulaže 100 miliona eura za izgradnju 85.000 metara kvadratnih prostora u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Srpske.

Dodik je istakao da je riječ o najvećem projektu u zdravstvenom sektoru, te podsjetio na završene projekte izgradnje bolnica u Bijeljini i Nevesinju i na planove za izgradnju bolnica u Istočnom Sarajevu i Doboju.

Nakon obilaska dvije etaže Centralnog medicinskog bloka UKC-a koje su rekonstruisane i opremljene, Dodik je naveo da, poslije rekonstrukcije i izgradnje ostalog dijela, preostaje i izgradnja prostora za Medicinski fakultet i Medicinsku školu.

On je rekao da je rekonstruisani dio urađen u skladu sa standardima najboljih ovakvih ustanova u okruženju, te zahvalio izvođaču radova - austrijskom preduzeću "Vamed" na dobro obavljenom poslu.

"Želim da ovo bude završeno u predviđenim rokovima i da stavimo tačku na rekonstrukciju UKC-a, iako će uvijek biti potrebe za održavanje i renoviranje. Na zaposlenima je da podignu značaj ovog centra u zdravstvenom smislu, a na nama političarima i ljudima iz državne administracije da obezbijedimo logistiku za to", rekao je Dodik.

Generalni direktor UKC-a Mirko Stanetić rekao je da se rekonstrukcijom i izgradnjom UKC-a stiču uslovi da sve organizacione jedinice ovog centra budu na jednoj lokaciji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije