Počela izgradnja istočne tribine stadiona "Tušanj"

26.01.2017. 08:30 / Izvor: Fena
Počela izgradnja istočne tribine stadiona 'Tušanj'

Ukupno pet miliona maraka, od kojih u prvoj fazi oko 1,5, bit će uloženo u izgradnju istočne tribine Gradskog stadiona "Tušanj".

Ukupno pet miliona maraka, od kojih u prvoj fazi oko 1,5, bit će uloženo u izgradnju istočne tribine Gradskog stadiona "Tušanj“  u Tuzli, čija izgradnja je jučer službeno počela, potvrđeno je Feni.

Investitor je Gradska uprava Tuzla posredstvom JU "Gradski stadion Tušanj", a nakon što tribina bude završena raspolagat će sa oko 7.000 natkrivenih sjedišta. Osim toga, raspolagat će moderno opremljenim tržnim centrom s parking prostorom, svlačionicama po UEFA standardima, VIP i press ložama, kao i prostorijama za antidoping kontrolu.

Izgradnja ove tribine najavljena je još prije dvije godine, ali se odustalo zbog nedostatka sredstava.

Potpun završetak radova i stavljanje tribine u funkciju očekuje se krajem 2018. godine, ali će se nastojati osigurati uslovi kako bi se već ovog ljeta na „Tušnju“ mogle igrati međunarodne utakmice, ukoliko se Sloboda plasira u Evropsku ligu.

Član UO Slobode Mensur Alić najavio je da će se paralelno raditi i na saniranju nedostataka na sjevernoj tribini stadiona koja je u funkciji, ali koja još nema certifikat UEFA-e.

Po završetku izgradnje tribina i modernizacije stadiona "Tušanj“, kapacitet gledališta povećao bi se na oko 16.000 sjedišta, rečeno je.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije