Kov-grad dobio posao završetka radova sportske dvorane u Bužimu

04.03.2017. 08:46 / Izvor: Akta.ba
Kov-grad dobio posao završetka radova sportske dvorane u Bužimu

U postupku izbora izvođača radova posao završetka izgradnje Sportske dvorane dobila je naša bužimska firma Kov-grad.

Direktor firme “Kov-grad" Safet Kovačević i zamjenik Koordinatora TIKA-e za BiH Omer Faruk Alimci potpisali su jučer u Sarajevu Ugovor o završetku II faze izgradnje Sportske dvorane u Bužimu koja podrazumijeva sve radove do otvorenja. Svečanom potpisivanju ovog izuzetno značajnog ugovora za sve Bužimljanke i Bužimljane prisustvovao je i načelnik Općine Bužim Zikrija Duraković.

Vrijednost potpisanog ugovora iznosi cca 700.000 eura sa PDV-om. U postupku izbora izvođača radova posao završetka izgradnje Sportske dvorane dobila je naša bužimska firma Kov-grad.

Potpisivanjem ugovora stvoren jei posljednji preduslov za završetak ovog za sve građane Bužima jednog od najznačajnijih projekta od osnivanja Općine, a posebno za sportiste i sportske radnike .

"Ovo je posebna dan za sve Bužimljanke i Bužimljane posebno one okupljene oko sportskih klubova i koji se brinu za razvoj sporta u našoj Općini. Kako je planirano ovim ugovorom završetak radova se očekuje do kraja ove godine. Hvala svima koji su se uključili i dali svoj doprinos na bilo koji način da ovaj projekat zaživi i da danas imamo ovo svečano potpisivanje ugovora. Posebno i veliko hvala Bošnjačkom članu Predsjedništva Bakiru Izetbegoviću koji je dao veliki doprinos realizaciji ovog kapitalnog projekta, također bratskom narodu Turske na čelu sa predsjednikom Erdoganom koji su putem agencije TIKA-e prepoznali ovaj projekat i preuzeli obavezu da ga završe i privedu namjeni", kazao je Općinski načelnik Duraković.

Od današnjeg dana firma Kov-grad  je u obavezi da do kraja ove godine završi sve navedene radove.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije