Topić: Uskoro razgovori sa Hrvatskom o mostu na rijeci Savi, kod Gradiške

08.06.2017. 08:54 / Izvor: RTRS
Topić: Uskoro razgovori sa Hrvatskom o mostu na rijeci Savi, kod Gradiške

Krajem mjeseca u Gradišci bi trebalo da bude održan sastanak predstavnika RS-a i Hrvatske s predstavnicima evropskih institucija o izgradnji mosta na rijeci Savi

Krajem ovog mjeseca u Gradišci bi trebalo da bude održan sastanak predstavnika Republike Srpske i Hrvatske s predstavnicima evropskih institucija o izgradnji mosta na rijeci Savi, izjavio je za Radio Republike Srpske, direktor Autoputeva Srpske, Dušan Topić.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska na tom sastanku očekuje da od hrvatske strane dobije odgovor da li su zvanično aplicirali za grant sredstva Evropske komisije, čime bi konačno počela realizacija ovog projekta. Napomenuo je da je su iz Zagreba stigla uvjeravanja da su urađene sve procedure oko nostrifikacije. Topić ističe da su Hrvatskoj odavno proslijedili saglasnost Ministarstva saobraćaja i veza Srpske, na osnovu čega se i izdaje građevinska dozvola.

Govoreći o izgradnji dionice autoputa Banjaluka- Prnjavor, rekao je da se radovi odvijaju planiranom dinamikom, tako da bi prvi automobili kompletnom trasom od 100 kilometara mogli saobraćati krajem godine. Prva dionica od Mahovljana do Drugovića već je prekrivena sa dva asfaltna sloja, a počelo je i postavljanje opreme duž puta.

Za autoput Banjaluka - Mliništa s kompanijom Sinohidro parafirani su uslovi ugovora kako bi što prije aplicirali kod kineske banke za dobijanje povoljnog kredita. Podsjetio je da je s kompanijom Šandong već otpisan ugovor za autoput Banjaluka – Prijedor.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije