Odobren početak gradnje bolnice u Istočnom Sarajevu

09.06.2017. 10:44 / Izvor: Akta.ba
Odobren početak gradnje bolnice u Istočnom Sarajevu

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović i direktor Bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović jučer su održali sastanak s ciljem otklanjanja svih nesporazuma

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović i direktor Bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović jučer su održali sastanak s ciljem otklanjanja svih nesporazuma u vezi sa izdavanjem građevinske dozvole za izvođenje pripremnih radova i početak izgradnje objekta ove zdravstvene ustanove.

Božović je rekao da je na današnji sastanak pozvao i predstavnike svih javnih preduzeća koja gazduju infrastrukturom na području opštine, s ciljem da svako od njih da svoj doprinos da se inicira što skoriji početak radova.

On je naglasio da neće dozvoliti da neko manipuliše njegovim imenom i da se satanizuje opština na čijem je čelu, i da ga okarakteriše kao osobu koja je protiv nečega za šta se svim silama borio i kao odbornik i kao poslanik, a sada kao načelnik opštine.

"U toj bolnici se liječim i sam, kao i moja porodica. Naravno da mi je u cilju da ona bude što prije završena", kaže Božović.

Božović je naglasio da su sve nesuglasice riješene na današnjem sastanku. Opština Istočna Ilidža je dala potrebnu saglasnost za početak pripremnih radova u skladu sa zakonom.

"Ovaj sastanak organizovao sam da bismo otklonili sve dileme oko izdavanja dozvole. Što se tiče opštine, tu nema nikakvih prepreka. Daćemo sve što treba", istakao je Božović.

"Danas je rečeno da će se sastanak sa predstavnicima ministarstva i svih opština u sklopu Istočnog Sarajeva biti održan 12. juna u Administrativnom centru Vlade RS u Istočnom Sarajevu. Nadam se da ćemo imati priliku da upoznamo izvođača radova, jer do sada nisam uspio da stupim u kontakt sa njima, iako sam pokušao preko ministra Bogdanića koji se oglušio na moje pozive", naglašava Božović.

Direktor bolnice u Istočnom Sarajevu, Goran Todorović je izjavio da se nada da će početak izgradnje bolnice biti ovog mjeseca.

"Naš cilj je da maksimalno ubrzamo administrativne poslove u vezi sa izdavanjem dozvola svih vrsta za koje je nadležna opština, da bismo na vrijeme počeli sa radovima", naglasio je Todorović.

On smatra da je sada pravo vrijeme za gradnju, te da će sve nadležne institucije dati maksimalan doprinos da se sva procedura ubrza kako bi konačno počela i u roku bila završena gradnja toliko željene i čekane zgrade Bolnice u Istočnom Sarajevu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije