U Trnovu planirana izgradnja Sportskog centra sa terenima i hotelom

21.08.2017. 14:05 / Izvor: Akta.ba
U Trnovu planirana izgradnja Sportskog centra sa terenima i hotelom

Sportska dvorana trebala bi da bude kapaciteta do 500 mjesta sa pratećim sadržajima koji su u funkciji trenažnog programa sportista.

Na području općine Trnovo planirana je izgradnja Sportskog centra Trnovo, zašto je početkom mjeseca u Službenim novinama Kantona Sarajevo objavljena i Odluka koja se odnosi na Izmjene i dopune Odluke o pristupanju izradi urbanističkog projekta.

Budući Sportski centar prema ovoj Odluci trebao bi da bude obogaćen otvorenim sportskim terenima i to: glavni fudbalski teren (dimenzije prema FIFA i IFAB pravilima), fudbalski teren (pokriven balonom), dva terena za mali nogomet (dimenzije prema FIBA pravilima), teren za košarku (dimenzije prema FIBA pravilima), teren za rukomet (dimenzije prema IHF pravilma), teren za odbojku (dimenzije prema FIVB pravilima), te univerzalni teren.

Sportska dvorana trebala bi da bude kapaciteta do 500 mjesta sa pratećim sadržajima koji su u funkciji trenažnog programa sportista.

U okviru projekta planirana je i gradnja hotela kapaciteta sa cca 90 ležajeva koji programski zadovoljava osnovnu namjenu sportskog centra - boravak sportista (prostorija/prostorije za sastanke - strateška planiranja, polivalentna dvorana za konferencije, edukaciju i sl., višenamjenska prostorija za odmor/okupljanja/zabavu, bazen, fitness i spa-centar, teretana, sauna, kuglana, skladište sportske opreme, priručna ambulanta/apoteka, administrativni dio za potrebe općine, prostor za upravu centra, i sl.).

Shodno prostornim mogućnostima, pored sportskog hotela i sportske dvorane, kako je navedeno u izmjenama i dopunama Odluke potrebno je planirati i druge smještajne objekte namijenjene turističkom poslovanju (hostel, pansione, planinarski studentski dom, aparmane, i sl.) sa pratećim sadržajima ugostiteljsko-turističko-poslovne namjene (ugostiteljske, trgovačke-sportska oprema, sportsko-rekreativno-zabavne, kulturno-umjetničko-edukativne, zdravstveno-rekreacijske, uslužne, i sl. građevine), sve u funkciji primarne sportsko-rekreativne namjene.

Budući Sportski centar kako je navedeno u Odluci trebalo bi planirati da se koristu u ljetnom i zimskom periodu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije