Uskoro počinje izgradnja replike rodne kuće Branka Ćopića

09.11.2017. 13:27 / Izvor: SRNA
Uskoro počinje izgradnja replike rodne kuće Branka Ćopića

Za izgradnju biti korišteno više od 90 odsto autentičnog materijala

Načelnik opštine Krupa na Uni Mladen Kljajić izjavio je jučer Srni da očekuje da će uskoro početi izgradnja replike rodne kuće književnika Branka Ćopića u Hašanima budući da je 26.000 evra, donacija Vlade Azerbejdžana, prebačeno na račun izvođača radova.

"Na račun izvođača radova prebačeno je 26.000 eura donacije Vlade Azerbejdžana i prva faza može početi. Prvi put danas možemo reći da radovi počinju", rekao je Kljajić nakon sastanka sa Mevludinom Bećirovićem, predstavnikom firme "Benkons Bosna" iz Doboja koja će izvoditi radove.

Kljajić je rekao da nedostaje još 10.000 KM za radove i 11.000 KM za PDV, te naveo da će preostala sredstva obezbijediti kabinet srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i opština, a biće tražena i pomoć donatora.

Bećirović je rekao da radovi mogu početi, a njihov intenzitet će diktirati vremenske prilike.

On je naveo da će za izgradnju biti korišteno više od 90 odsto autentičnog materijala.

 Rečeno je i da je u prvoj fazi predviđena izgradnja replike rodne kuće Branka Ćopića, a u drugoj fazi uređenje okolnog prostora.

Skupština opštine Krupa na Uni prihvatila je 27. septembra donaciju Ambasade Azerbejdžana od 26.000 evra za izgradnju replike rodne kuće književnika Branka Ćopića.

Amabasada Azerbejdžana prvi put se zvanično obratila opštini Krupa na Uni dopisom u julu sa obavještenjem da je napravljena procjena vrijednosti projekta od 26.000 eura, te da je kompanija "Benkons Bosna" spremna da započne realizaciju projekta. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije