Bjelašnica dobija "Bijelu kuću" - apartmanski objekat vrijedan 2 miliona KM

10.01.2018. 13:49 / Izvor: Akta.ba
Bjelašnica dobija 'Bijelu kuću' - apartmanski objekat vrijedan 2 miliona KM

Objekat Bijela kuća se nalazi u mjestu Babin Do, na Bjelašnici. Pozicioniran je u trenutno najatraktivnijem dijelu naselja.

Olimpijska planina Bjelašnica dobit će još jedan vrhunski apartmanski objekat.

Riječ je o planinskom objektu Bijela kuća vrijednom 2 miliona KM. Glavni investitor je kompanija Unimo-HM a glavni izvođač radova HM Invest d.o.o. Visoko.

Iz agencije za posredovanje u prometu nekretninama Metropola nekretnine d.o.o. Sarajevo, koja je ovlašteni posrednik, za Akta.ba su kazali da se na objektu trenutno izvode grubi radovi, a uskoro se očekuje prelazak na završnu fazu radova.

Kako najavljuju kraj radova planiran za septembar 2018 godine.

Objekat se sastoji se od ukupno 24 apartmana, raspoređenih na četiri etaže, a već sedam od njih je prodato. Kvadrature apartmana se kreću od 42 do 86m2. Objekat posjeduje i 19 garažnih mjesta.

Svi apartmani se prodaju po cijeni 2.900KM/m2 sa uračunatim PDVom, a garžana mjesta po cijeni od 19.000KM sa uračunatim PDVom.

Objekat Bijela kuća se nalazi u mjestu Babin Do, na Bjelašnici. Pozicioniran je u trenutno najatraktivnijem dijelu naselja, samo 300m od hotela Maršal ali sa pogledom prema hotelu Han i drugim novoizgrađenim objektima smještenim u sami centar mjesta Babin Do.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije