Projekat izgradnje stanova vrijedan 104 miliona eura

Investicije / PROJEKTI

Projekat izgradnje stanova vrijedan 104 miliona eura

Riječ je o projektu vrijednom 104 miliona eura, od čega izgradnja četiri objekta sa ukupno 109 stanova u Bihaću, Drvaru i Ključu košta 3,8 miliona eura.

26.01.2018. 09:09 / Izvor: Akta.ba

U Bihaću je potpisan Sporazum o saradnji na provedbi Projekta Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja (Projekat CEB II) na području grada Bihać i općina  Ključ i Drvar.

Sporazum su potpisali Hazim Kapić, ministar zdravstva, rada i socijalne politike USK-a, Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica u ime implementatora projekta, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, te načelnici Ključa i Drvara, Nedžad Zukanović i Goran Broćeta.

Riječ je o projektu vrijednom 104 miliona eura, od čega izgradnja četiri objekta sa ukupno 109 stanova u Bihaću, Drvaru i Ključu košta 3,8 miliona eura.

"Ovaj projekat je od velikog značaja jer doprinosi razvoju lokalnih zajednica i vraća nadu da raseljena lica i oni čija je žrtva zaboravljena od javnosti i institucija danas imaju konačno našu pažnju i spremnost da im pomognemo", kazao je Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica.

Podršku ovom projektu dala je i Vlada USK-a, a prema riječima Huseina Rošića, premijera USK-a, kantonalne vlasti obezbijedile su u budžetu 100.000 KM za učešće fizičkih lica u troškovima sufinanciranja i 100.000 KM za adaptaciju objekata.

 "Zahvaljujem se federalnom ministru i premijeru USK-a i ovaj događaj ulijeva hrabrost da šira društvena zajednica vodi brigu o građanima na prostoru F BiH. Mi ćemo izgradnjom zgrade obezbijediti smještaj za 38 korisnika, a istovremeno ćemo osloboditi i naše stanove koje ćemo staviti u funkciju stambenog zbrinjavanja ostalih ugroženih populacija. Mi smo kao grad spremni za realizaciju ovog projekta i već za nekih petnaest dana imati ćemo sve one dozvole koje su potrebne za građenje", kazao je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije