Otvoren poziv za dodjelu koncesije za preradu i flaširanje vode u Vitezu

15.02.2018. 10:21 / Izvor: Akta.ba
Otvoren poziv za dodjelu koncesije za preradu i flaširanje vode u Vitezu

Početak korištenja koncesije za sanitarnu vodu iz izvorišta moguće je odmah nakon što analiza pokaže ispravnost iste.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šuma, Vlada SBK donijela je Odluka o davanju saglasnosti za pokretanje postupka za dodjelu koncesije za korištene sanitarne i tehnološke vode te za istražne radove, eksploataciju, preradu, flaširanje te prodaju na tržištu prirodne vode iz zatvorenog izvorišta (bunara) na lokaciji PC 96 u blizini Auto Kuće „OVNAK“ na području općine Vitez.

Otvoren je javni poziv za prikupljanje koncesionih ponuda. U istom stoji da Početak korištenja koncesije za sanitarnu vodu iz izvorišta moguće je odmah nakon što analiza pokaže da po kvalitetu i na osnovu mikrobiološke i fizičko hemijske analize spada u vode koje se u skladu sa odredbama Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Koncesija za korištenje sanitarne i tehnološke vode, te za istražne radove, eksploataciju, preradu, flaširanje i prodaju na tržištu pitke vode iz izvorišta zatvorenog tip na ovom području se daje na period ne duži od 30 godina, što će se definisati Odlukom o dodjeli koncesije i ugovorom o koncesiji.

A koncesija za istražne radove, eksploataciju, preradu, flaširanje i prodaju na tržištu pitke vode iz izvorišta je 36 mjeseci.

Nadmetanje će biti sprovedeno kao javno korikurentsko natjecanje. Rok za podnošenje ponuda je 30 dana od dana objavljivanja konkursa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije