Počeli radovi na novoj zgradi NS/FS BiH

16.03.2018. 11:27 / Izvor: Akta.ba
Počeli radovi na novoj zgradi NS/FS BiH

Ugovoreni rok za završetak radova novog sjedišta NS/FS BiH je 180 dana, a lokacija se nalazi u općini Novi Grad.

U Sarajevu je jučer zvanično započela rekonstrukcija nove poslovne zgrade Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Tim povodom je održan sastanak predstavnika investitora, NS/FS BiH, sa izvođačima radova. Nakon toga je izvršena zvanična primopredaja objekta, a izvođači su ušli u posjed gradilišta.

Ugovoreni rok za završetak radova novog sjedišta NS/FS BiH je 180 dana, a lokacija se nalazi u općini Novi Grad.

Podsjećamo, odabrani izvođači radova koji će radovi na I fazi rekonstrukcije, sanacije i adaptacije nove poslovne zgrade NS/FS BiH su Eko teh d.o.o. Sarajevo, koji će izvoditi građevinsko-zanatske i fasaderske radove, potom Interclima d.o.o. Sarajevo koja će raditi mašinske instalacije, dok je za elektroinstalacije zadužen konzorcij banjalučkih firmi Mildabo i Dos Elektro, kako je već prije pisala Akta.ba.

Ovaj objekt, koji je pripadao Geodetskom zavodu BiH, nalazi u sarajevskoj općini Novi Grad u Bulevaru Meše Selimovića, a kupovina nove poslovne zgrade površine 5.900 m2 bio je jedan od uspješnih poslovnih poteza menadžmenta NSBiH.

Pored sopstvenih sredstava, za kupovinu i renoviranje poslovne zgrade, dio sredstava NSBiH je obezbijedio putem UEFA investicionog projekta te FIFA razvojnog fonda.

Izvor: Nogometni savez

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije