Kineski proizvođač automobilskih presvlaka želi graditi pogon u Visokom

31.03.2018. 08:55 / Izvor: Akta.ba
Kineski proizvođač automobilskih presvlaka želi graditi pogon u Visokom

Riječ je o renomiranoj kompaniji koja se bavi preradom kože i proizvodnjom auto – presvlaka.

Općinu Visoko ovih dana posjetio je Jason Chon, investitor iz Republike Kine, predstavnik firme Mingxin.

Riječ je o renomiranoj kompaniji koja se bavi preradom kože i proizvodnjom auto – presvlaka.

Investitor je zainteresovan da na području visočke općine pronađe odgovarajuću lokaciju za izgradnju proizvodnog objekta za preradu kože i drugih auto – motiva.

Uvaženom gostu su predstavljeni najznačajniji detalji koji visočku općinu čine atraktivnom i investicijski pogodnom za ulaganja, a sadržajnu prezentaciju su upriličili Emir Fejzović – pomoćnik Općinske načelnice u Službi za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove i zaštitu okoline i Suada Koljenović – šefica Odsjeka za privredu.

Upoznat je i sa Općinskim strateškim opredjeljenjem i razvojem, te sa najosnovnijim historijskim i društvenim karakteristikama općine Visoko, kao kolijevke bosanskohercegovačke civilizacije, koja nastavlja sa jačanjem privrednih i infrastrukturnih potencijala kroz realizaciju mnogobrojnih projekata iniciranih od strane lokalne vlasti, predvođene načelnicom mr. sci. Amrom Babić.

Nakon prezentacije, Chon nije krio zadovoljstvo, istakao je impresije i naglasio da je Visoko investicijski veoma atraktivna i potentna sredina, prvenstveno zbog poduzetničkog duha lokalnog stanovništva, te iznimno razvijene cestovne infrastrukture i blizine glavnog grada BiH, Sarajeva.

Posebno ga raduje besprijekorna formalno – pravna institucionalna podrška Općine Visoko najvažnijim projektima, koja je garant uspješne saradnje i magnet za potencijalne investitore iz cijelog svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije