Nova rasvjeta i sigurnosni sistem na stadionu Koševo

04.07.2018. 07:54 / Izvor: Akta.ba
Nova rasvjeta i sigurnosni sistem na stadionu Koševo

Visoki prioritet Općine Centar je dovođenje Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" na Koševu u stanje da se na njemu mogu odigravati međunarodne utakmice.

Visoki prioritet Općine Centar je dovođenje Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" na Koševu u stanje da se na njemu mogu odigravati međunarodne utakmice.

S tim u vezi poduzet je niz aktivnosti kako bi se već u predstojećem takmičarskom kalendaru međunarodne utakmice odigravale na olimpijskom stadionu, saopćeno je iz Općine Centar.

U proteklom periodu, zahvaljujući sredstvima koja su izdvojili Vlada Kantona Sarajevo i Općina Centar, pokrenuti su radovi na pojačavanju reflektorske rasvjete, ali i na opremanju sobe za centralno upravljanje sistemom sigurnosti na stadionu.

S obzirom na to da na stadionu "Asim Ferhatović Hase" domaće utakmice igra FK Sarajevo, načelnik Općine Centar  Nedžad Ajnadžić ugostio je delegaciju ovog sportskog kolektiva kako bi ih upoznao o aktivnostima koje se provode.

"Fudbalski klub Sarajevo je jako bitan za Općinu Centar, ali i glavni grad Bosne i Hercegovine. Općina Centar i Vlada Kantona Sarajevo su izdvojili po 500.000 KM za realizaciju projekta modernizacije stadiona Asim Ferhatović Hase na Koševu. Modernizacija je u toku, a podrazumijeva pojačanje rasvjete na reflektorima i opremanje sobe za centralno upravljanje sistemom sigurnosti na stadionu", istakao je Ajnadžić.

Naglasio je da će se u narednom periodu raditi na uređenju prostora za zagrijavanje rezervnih igrača, te proširenju prostora sa klupama za smještaj stručnih štabova i rezervnih igrača. 

Direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić je kazala da ovaj klub prvu domaću utakmicu, u okviru Evropske lige , igra već 19. jula.

"Stoga nam je jako važno da ispoštujemo sve što je potrebno po UEFA standardima kako bismo bili dobri domaćini. Na sastanku smo dogovorili sa načelnikom Ajnadžićem realizaciju potrebnih aktivnosti, te ćemo zajedničkim djelovanjem nastojati da iste realizujemo na vrijeme. Mi smo najveći sportski kolektiv koji djeluje na području općine Centar, te nam je podrška jako važna", kazala je Buljubašić. 

Dodala je da se nada poboljšanju cjelokupne infastrukture stadiona, te da će svojim navijačima ponuditi bolje uslove za gledanje utakmice, a samim tim i kvalitetniji fudbal.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije