Hotel O3 na Igmanu biće završen sredinom ove godine

07.01.2019. 13:44 / Izvor: Akta.ba
Hotel O3 na Igmanu biće završen sredinom ove godine

Podsjetimo, nakon renoviranja, hotel će nositi naziv O3 i planirano je da bude dio modernog evropskog trening centra.

Na olimpijskoj planini Igman i dalje traju radovi na Hotelu O3, smještajom objektu vrijednom više od 14 miliona KM. Nakon prikupljanja potrebne dokumentacije, radovi na obnovi nekadašnjeg hotela Feri na Igmanu uveliko traju, potvrdio je nedavno za Akta.ba Amer Ćorić, direktor novoosnovane firme O3 d.o.o. Sarajevo koja je i investitor projekta.

Kako smo vidjeli na terenu, u toku su radovi na nadogradnji hotela koji će dobiti nove sadržaje u odnosu na stari objekt, a biće mu podignuta i kategorija na četiri zvjezdice. 

Radnici kompanije H.M.I. Inžinjering iz Sarajeva, koja je izvođač radova, rade kompletno renoviranje objekta, promjenu instalacija, rušenje dotrajalih konstrukcija i nadogradnju dva bočna krila. Nadzor radova vrši Prodig d.o.o. 

Iako je bilo govora da će hotel biti završen do početka Europskog zimskog olimpijskog festivala mladih 2019. (EYOF), ipak kompleks neće biti završen do tada. 

"Radovi su u toku i obavljaju se planiranom dinamikom. Iako je bio plan da hotel bude završen do početka EYOF-a, hotel nažalost neće biti završen, a rok za završetak radova je druga polovina 2019. godine", kazao je Ćorić.

Podsjetimo, nakon renoviranja, Hotel će nositi naziv O3 i planirano je da bude dio modernog evropskog trening centra. 

Hotel O3 će imati 65 soba i u potpunosti će biti prilagođen sportskim ekipama iz cijelog svijeta.

Pored hotela planirana je izgradnja nogometnih terena, terena za košarku i rukomet sa odgovarajućom podlogom, teniskih terena, šetnica, staza za trčanje i biciklizam itd.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije