Završena regulacija korita rijeke Vrbas u gornjovakufskom naselju Boljkovac

28.08.2018. 12:25 / Izvor: Fena
Završena regulacija korita rijeke Vrbas u gornjovakufskom naselju Boljkovac

Vrijednost potpisanog ugovora je 149.741 KM.

Radnici mostarske firme "Izgradnja Tojaga“ završili su posao na uređenju korita rijeke Vrbas u gornjovakufskom naselju Boljkovac.

"Kosine korita dužine 400 metara obložene su lomljenim kamenom, a dio desne obale, u dužini od 113 metara, uređen gabionim po glavnom projektu koji je uradio Zavod za vodoprivredu iz Sarajeva",  kazao je urbanističko-građevinski inspektor Husein Fale, šef u ovom i nekim drugim projektima koji se trenutno provode na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Po njegovim riječima, vrijednost potpisanog ugovora je 149.741 KM, dok su investItori bili Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Općina Gornji Vakuf-Uskoplje.

Isti izvođač je, dodaje, bio angažiran na uređenju korita rijeke Vrbas u dijelu iznad Mašinskog parka, u dužini od 190 metara. 

"Investitor u tom ugovoru, vrijednom 198.479 KM, bila je Agencija za vodno područje rijeke Save iz Sarajeva, a regulacija korita izvedena je armirano-betonskim kosinama i temeljima", naglasio je.

Fale ističe da su jučer počeli pripremni radovi i iskolčavanje kompletnog objekta u okviru prve faze projekta rekonstrukcije vodovorne i kanalizacione mreže u Gradskoj ulici i užem, urbanom dijelu općine.

"Radove će izvoditi Konzorcij 'Izgradnja Tojaga' Mostar i 'Mukić-Komerc' Jajce, a nadzirati kompanija Louis Berger (Francuska). Vrijednost potpisanog ugovora je 4.166.333 KM, a investitor Općina Gornji Vakuf-Uskoplje", naglasio je Fale.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije