Sutra otvaranje dionice autoputa Drugovići-Prnjavor

01.10.2018. 13:46 / Izvor: SRNA
Sutra otvaranje dionice autoputa Drugovići-Prnjavor

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je Srni da će sutra biti svečano otvorena dionica auto-puta od mjesta Drugovići do Prnjavora.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je Srni da će sutra biti svečano otvorena dionica auto-puta od mjesta Drugovići do Prnjavora u dužini od 25 kilometara, a time i završena izgradnja auto-puta "9. januar" od Banjaluke do Doboja, za šta su izdvojena 402 miliona eura.

On je istakao da je za Republiku Srpsku od izuzetnog značaja što će auto-put "9. januar" od Banjaluke do Doboja od sutra biti kompletiran i podsjetio da je dužina auto-puta 72 kilometra.

"Republika Srpska dobija modernu saobraćajnicu i to je samo dio onoga što planiramo. Izgradnja auto-puta Banjaluka-Doboj je velika radna pobjeda, jer su posao radile domaće kompanije", rekao je Trninić.

On je izrazio zadovoljvo što je izgradnja auto-puta uspješno završena.

Direktor preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" Dušan Topić rekao je da je 300 radnika svakodnevno bilo angažovano na izgradnji dionice auto-puta od Drugovića do Prnjavora.

"Ovo je ogroman projekat za Republiku Srpsku i naše preduzeće. Veoma smo zadovoljni kvalitetom urađenog posla. Građani i vozači su dobili modernu saobraćajnicu, a protok roba i stanovništva biće brži", kaže Topić.

On je naveo da su na navedenoj dionici izgrađena 52 zahtjevna objekta, za šta je potrošeno 190.000 metara kubnih betona i 310.000 tona asfalta.

"Kompletna dionica auto-puta `9. januar` od Banjaluke do Doboja koštala je 402 miliona eura. Na izgradnji je angažovana domaća operativa, što predstavlja važan kriterijum za domaća i strana ulaganja", zaključio je Topić.

Otvaranje dionice auto-puta Drugovići-Prnjavor zakazano je za 11.00 časova.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije