Pogledajte kako će izgledati Sportsko-turistički centar u Trnovu

18.10.2018. 11:45 / Izvor: Akta.ba

Akta.ba ekskluzivno donosi izgled budućeg centra koji će se sastojati od otvorenih sportskih terena i građevina koje će biti dostupne svim građanima.

U Trnovu se gradi Sportsko - turistički centar Bjelašnica. Akta.ba ekskluzivno donosi izgled budućeg centra koji će se sastojati od otvorenih sportskih terena i građevina koje će biti dostupne svim građanima.

Centar bit će napravljen na površini od 11,21 hektara, s desne strane na ulazu u zonu Babinog dola, na nadmorskoj visini od blizu 1.300 metara.

U sjevernom dijelu kompleksa planirana je izgradnja glavnog nogometnog terena dimenzija 80×120 metara, koji će biti pokriven prirodnom travom sa trbinama od 1.000 mjesta s istočne strane.

 

Iza tribine nalazit će se svlačionice i sanitarni čvorovi, kao i servis za posjetioce. U produžetku terena, prema južnoj strani, planirana je izgradnja terena s vještačkom travom, koji će biti pokriven balonom u zimskim mjesecima i imat će grijanje.

Centar će činiti i pomoćni nogometni teren, dimenzija 40×80 metara. Gradit će se i igrališta za mali nogomet, rukomet, košarku i odbojku, koja će se moći koristiti i zimi jer će biti natkrivena.

Centralni objekt čini će sportska dvorana koja će se nalaziti u južnom dijelu u kontaktnoj zoni s Babinim dolom, hotel i objekt poslovno-sportskog centra.

Projektom je predviđeno da će sportska dvorana imati 500 mjesta za gledaoce i prateće sadržaje. Sa sportskom dvoranom će biti povezan i hotel koji će imati 90 ležajeva, prostorije za sastanke, polivalentnu dvoranu za konferencije, prostor za odmor i zabavu, bazen, fitness i spa, teretanu, saunu, kuglanu te priručnu ambulantu i apoteku.

Inače, za izgled budućeg Sportsko-turističkog centra Bjelašnica se pobrinula firma Aksa iz Zenice. Vrijednost ovoga projekta je  oko 17 miliona maraka.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije