Njemački L&R želi ulagati u ŽZH i otvoriti najmanje 200 radnih mjesta

Investicije / PROJEKTI

Njemački L&R želi ulagati u ŽZH i otvoriti najmanje 200 radnih mjesta

U zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu, održan je sastanak s predstavnicima tvrtke Lohmann&Rauscher

27.10.2018. 08:35 / Izvor: Akta.ba

U zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu, održan je sastanak s predstavnicima tvrtke Lohmann&Rauscher (L&R), koji istražuju potencijalne lokacije za proširenje svojih proizvodnih pogona.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici tvrtke L&R, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić sa suradnicima te ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije Ivan Jurilj.

Sastanak je dogovoren nakon poziva Županije Zapadnohercegovačke tvrtki L&R da posjeti Županiju i predstavi svoje potrebe i planove ta da se detaljnije upozna s uvjetima i mogućnostima realizacije svoje investicije. Naime, radi se o tvrtki čije je sjedište u Rengsdorfu (Njemačka) i Beču (Austrija) koja je međunarodni vodeći opskrbljivač naprednim medicinskim i higijenskim proizvodima najviše kvalitete sa preko 5000 zaposlenika u cijelom svijetu i 160 godina iskustva u proizvodnji. Tvrtka L&R zbog sve veće potražnje na tržištu ima potrebu proširiti svoje proizvodne pogone te su prepoznali Županiju Zapadnohercegovačku kao jednu od mogućih lokacija za svoja ulaganja.

Nakon prezentacije potreba i planova tvrtke L&R razgovaralo se o detaljima ulaganja i specifičnim potrebama te mogućnostima koje Županija u suradnji sa općinama Ljubuški, Posušje i Grude te Gradom Široki Brijeg može ponuditi. Ulaganje se konkretno odnosi na otvaranje proizvodnog pogona koje bi za početak zahtijevalo otvaranje minimalno 200 radnih mjesta s tendencijom proširenja.

Prvi korak, kao i preduvjet za realizaciju ovog ulaganja, jeste analiza tržišta radne snage, odnosno postojanje odgovarajuće radne snage. U tom je kontekstu dogovoreno da se u sljedećih nekoliko tjedana organizira detaljnija prezentacija ulaganja tvrtke L&R potencijalnim zaposlenicima, na temelju koje će se utvrditi daljnji koraci.

Vlada Županije Zapadnohercegovačke će preko svog Ureda za europske integracije te u suradnji sa općinama, gradom i tvrtkom L&R organizirati detaljniju prezentaciju na koju će biti pozvani svi zainteresirani iz županije i okruženja i gdje će se predstaviti svi detalji i uvjeti za realizaciju ovog ulaganja.

Predstavnici tvrtke L&R su naglasili kako je ključni uvjet za izbor lokacije za njihovo ulaganje postojanje odgovarajuće radne snage te da je prezentacija koja se planira održati odlična prilika da se svi zainteresirani ljudi iz županije i bližeg okruženja upoznaju s ovom inicijativom i dobiju sve potrebne odgovore, saopćeno je i Vlade Županije Zapadnohercegovačke Široki Brijeg.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije