Poništen tender za vanjsko uređenje donje stanice Trebevićke žičare

31.10.2018. 12:37 / Izvor: Akta.ba
Poništen tender za vanjsko uređenje donje stanice Trebevićke žičare

Razlog poništenja je što cijena prihvatljive ponude znatno premašuje osigurana sredstva za predmetnu nabavku.

Gradonačelnik Grada Sarajeva donio je o odluku o poništenju postupka javne nabavke "Izvođenje radova vanjskog uređenja donje stanice Trebevićke žičare" pokrenut putem Otvorenog postupka, saznaje Akta.ba.

Kako se navodi u Odluci, razlog poništenja je što cijena prihvatljive ponude znatno premašuje osigurana sredstva za predmetnu nabavku.

Tendersku dokumentaciju je preuzelo 15 ponuđača, a u određenom roku za dostavljanje ponuda na protokol ugovornog organa zaprimljena je jedna ponuda i to ponuda ponuđača "Džekos" d.o.o. Sarajevo.

Nakon otvaranja ponude, izvršena je detaljna analiza prispjele ponude te je utvrđeno da je ponuđač Džekos dostavio ponudu u skladu sa zahtjevima ugovornog organa, odnosno u skladu sa tenderskom dokumentacijom.

Komisija je utvrdila cijenu prispjele ponude koja iznosi 488.977,36 KM bez PDV-a , odnosno 572.103,51 sa PDV-om, te dala preporuku gradonačelniku da se postupak poništi iz razloga što cijena dostavljene ponude premašujeosigurana sredstva za predmetnu nabavku, obzirom da procijenjena vrijednost nabavke iznosi 415.000,00KM, koliko je i osigurano sredstava u Budžetu, navodi se u Odluci.

Inače, kako je najavljivano, vanjsko uređenje objekata polazne i dolazne stanice Trebevićke žičare, trebalo bi biti okončano do kraja ove godine.

Na polaznoj stanici vanjsko uređenje obuhvata izgradnju novog pristupnog stepeništa iz Ulice Franjevačka u okviru čega je neophodno sanirati klizište i stabilizirati objekt uz stepenište. Planirano je da stepenište bude izgrađeno u kombinaciji prirodnog kamena i fero-betona s odgovarajućim rukohvatima, iluminacijom i vodilicom za bicikla. Uređenje prostora oko samog objekta polazne stanice podrazumijeva izgradnju pristupne saobraćajnice, parking mjesta, klupe, iluminacija, hortikulturalno uređenje, saniranje škarpi iznad stubova, itd.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije