Bingo u Kalesiji gradi novi tržni centar i farmu

Investicije / PROJEKTI

Bingo u Kalesiji gradi novi tržni centar i farmu

Općinski načelnik Kalesije Sead Džafić je razgovarao sa direktorom kompanije Bingo Edinom Ibeljićem o gradnji tržnog centra na Međašu

01.11.2018. 07:53 Izvor: / Akta.ba

Općinski načelnik, općine Kalesija Sead Džafić jučer je razgovarao sa direktorom kompanije Bingo Edinom Ibeljićem o gradnji tržnog centra na Međašu gdje bi za početak bilo zaposleno preko 50 osoba. 

"Mi smo putem licitacije, kako nalaže zakon u Kalesiji kupili zemljište i sada smo uproceduri pribavljanja potrebne dokumentacije, a onda ćemo krenuti sa izgradnjom tržnog centra koji će imati mnoštvo sadržaja, jer Kalesija zaslužuje takav jedan objekat", kazao je Edin Ibeljić. 

On ističe da to nije kraj ulaganjima u općinu Kalesija, jer kompanija Bingo ima u planu širenje i na istočni dio naše općine gdje planirana izgradnja farmi gdje će posao dobiti osobe iz Kalesije. 

"Mi kao lokalna zajednica ćemo zaista imati veliku korist kada se otvori Bingo tržni centar, jer će tu prventveno raditi naši sugrađani, a prema riječima direktora to će se desiti veoma brzo. Investicija je oko sedam miliona KM", rekao je načelnik Kalesije Sead Džafić.

On se zahvalio direktoru i vlasniku kompanije Bingo jer su odlučili da ulažu u Kalesiju te je obećao pomoć da se što prije dobiju potrebni papiri kako bi se krenulo sa realizacijom svega navedenog.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije