Skupština KS dala saglasnost za izgradnju sportsko-rekreativnog centra

Investicije / PROJEKTI

Skupština KS dala saglasnost za izgradnju sportsko-rekreativnog centra

Skupština Kantona Sarajevo je u nastavku jučerašnje sjednice donijela je odluku o davanju saglasnosti.

24.01.2019. 08:01 / Izvor: Akta.ba

Skupština Kantona Sarajevo je u nastavku jučerašnje sjednice donijela je odluku o davanju saglasnosti na Nacrt ugovora o zajedničkoj izgradnji kompleksa objekata, sportsko-rekreativni centar sa otvorenim bazenom i pratećim sadržajem i platformom iznad rijeke Dobrinje, između KS-a i Općine Novi Grad Sarajevo.

Podsjećamo da je planirano da se gradi jedan veliki otvoreni i manji bazen za djecu, ali i sportski tereni za odbojku na pijesku i ugostiteljski sadržaji.

Bit će to prvi otvoreni bazen na prostoru naše općine, koji bi se u toku ljetnih mjeseci mogao koristiti kao otvoreni bazen, a u toku zimskog perioda kao klizalište, dok bi ostatak godine služio kao sportska ploha za košarku, odbojku, mali nogomet i sl.

U sklopu projekta planirano je i hortikulturno uređenje prostora u skladu sa namjenom objekata, gdje će zelene površine činiti najmanje 30 posto ukupne površine prostora. Oko centra će biti postavljene klupe, korpe, panoi, rasvjeta, pješačke staze i drugi sadržaji koji će uljepšati i upotpuniti ovaj dio novogradske općine.

Predviđeno je da se uradi most (platforma) iznad rijeke Dobrinjke, kojim će biti omogućeno obogaćivanje društvenih sadržaja. Zamišljen je kao multifunkcionalna platforma, sa stalnim i povremenim mobilijarom koji će omogućiti uvođenje dodatnih sadržaja ugostiteljstva, igre i zabave.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije