Kakanj dobio sportsku dvoranu vrijednu 1,6 miliona KM

25.01.2019. 08:14 / Izvor: Akta.ba
Kakanj dobio sportsku dvoranu vrijednu 1,6 miliona KM

Uz kapacitete postojeće sportske dvorane, nova dvorana će, u skladu sa raspoloživim prostorom, kakanjskom sportu donijeti još jedan teren za basket, te teren za nogomet/rukomet/odbojku..

U Kaknju je jučer upriličena svečanost otvaranja novoizgrađene sportske dvorane. Vrpcu na ulazu u dvoranu su presjekli vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo, premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mensur Sinanović i direktor Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj Mirza Mušija.

U svom obraćanju prisutnima na svečanosti vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo je istakao zasluge državnog zastupnika Nermina Mandre, donedavnog načelnika Općine Kakanj, za izgradnju dvorane. Riječi zahvalnosti za veliku pomoć pri izgradnji dvorane Šljivo je uputio Vladi Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, općinskim vijećnicima, općinskim službama, Zavodu za planiranje i izgradnju, izvođačima radova, te Javnoj ustanovi Kulturno-sportski centar Kakanj koja je bila podrška u ovom projektu.

"Nama, novim generacijama kojima se ukazuje povjerenje da nastave s izgradnjom Kaknja, ovakvi projekti i vizionarstvo ljudi koji su ih realizirali služe kao motivacija i ohrabrenje. Zato iskazujem čvrsto uvjerenje da Kakanj i u budućem periodu nastavlja još snažnije i odlučnije putem progresa", rekao je Šljivo.

Šljivo je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je ovim projektom riješen i problem nedostatka sale za tjelesni odgoj za učenike Srednje tehničke škole „Kemal Kapetanović“ Kakanj.

Uz kapacitete postojeće sportske dvorane, nova dvorana će, u skladu sa raspoloživim prostorom, kakanjskom sportu donijeti još jedan teren za basket, te teren za nogomet/rukomet/odbojku, ali i svlačionice, fitnes/teretanu…

Nakon što je izgrađena nova dvorana, Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj će upravljati s ukupno 4 dvoranska terena, jednim u dvorani koja je izgrađena osamdesetih godina prošlog vijeka, dva u novoizgrađenoj sportskoj dvorani, te jednim sportskim terenom u vlasništvu Općine Kakanj koji se nalazi na posljednjoj etaži Tržnog centra “Real”.

U novoj dvorani montiran je višeslojni, sportski, jasenov parket koji ima potkonstrukciju i FIBA LEVEL 1 certifikat. Montažu je radila firma “Musculus d.o.o.” iz Beograda. U novoj dvorani će biti i novi fitnes centar na 125 kvadratnih metara. U prizemlju je izgrađeno osam svlačionica, a na spratu dvije svlačionice.

Izgradnja dvorane koštala je oko 1.600.000 KM. Od tog iznosa Vlada ZDK je osigurala 700.000 KM, dok je preostalih 900.000 KM osigurala Općina Kakanj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije