Općina Trnovo: Pogledajte idejno rješenje rekonstrukcije 'Kuće spasa'

Investicije / PROJEKTI

Općina Trnovo: Pogledajte idejno rješenje rekonstrukcije "Kuće spasa"

Cilj projekata je poticanje razvoja i unapređivanje i obogaćivanje turističke ponude Općine Trnovo i Kantona Sarajevo.

04.02.2019. 09:44 / Izvor: Akta.ba

Postojeći objekat je u ruševnom stanju i potrebno je izvršiti njegovu rekonstrukciju. U cilju stavljanja u funkciju neophodno je da se uradi projektna dokumentacija. U prizemnom objektu planira se restoranski dio sa mokrim čvorovima, dok je potkrovlje predviđeno za spavanje.

Položaj u odnosu na sportsko rekreativni centar i putnu komunikaciju koja povezuje zaleđe Bjelašnice sa centrom iziskuje da se izgradi jedan ovakav kompleks.

Sam naziv “Kuća spasa” govori o tome kako je zaista bila spas za mnoge prolaznike, a najviše za mještane, jer bi pri povratku iz Sarajeva svratili ovdje sakriti se od lošeg vremena, odmoriti i nastaviti put dalje do svog sela.

Općinski načelnik, Ibro Berilo je rekao kako će objekat djelimično zadržati svoju prvenstvenu namjenu, te će jedna prostorija biti uređena i otvorena za građane, vatrogasce, gorsku službu spašavanja…

Cilj projekata je poticanje razvoja i unapređivanje i obogaćivanje turističke ponude Općine Trnovo i Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije