Potpisan Ugovor za drugu fazu projekta rekonstrukcije gradske vodovodne mreže

11.02.2019. 16:39 / Izvor: Akta.ba
Potpisan Ugovor za drugu fazu projekta rekonstrukcije gradske vodovodne mreže

Ugovor je potpisan između JKP "Visoko" d.o.o. Visoko i novog izvođača radova Unioninvest holding-a d.d. Sarajevo.

U kupoli Kulturnog centra Altindag Visoko danas je potpisan Ugovor za drugu fazu projekta "Rekonstrukcija gradske vodovodne mreže vodnih objekata i kućnih priključaka sa proširenjem rezervoarskog kapaciteta" vrijednan 2 miliona KM.

Ugovor je potpisan između JKP "Visoko" d.o.o. Visoko i novog izvođača radova Unioninvest holding-a d.d. Sarajevo.

Ugovor se odnosi na rekonstrukciju postojeće gradske mreže, izgradnju novih rezervoarskih kapaciteta, zamjenu postojećih cjevovoda i potpunu zamjenu 1 500 kućnih priključaka u gradu, odnosno MZ Stari Grad, Centar i Rosulje.

Pored toga, održana je i prezentacija na kojoj su predstavljeni rezultati dosadašnjih radova na izgradnji i rekonstrukciji gradske vodovodne mreže Visoko.

Današnjoj prezentaciji i potpisivanju Ugovora prisustvovali su i: Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić, predstavnica EBRD-a - Rada Milisav, nezavisni konsultant na projektu vodosnabdijevanja - Nikola Kerleta, predstavnici nadzora nad projektom sa IPSA Instituta Sarajevo, članovi savjeta MZ u kojima će biti izvođeni radovi, predsjedavajući i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Visoko,  kao i članovi PIU tima Općine Visoko.  

Prema službenim podacima, u okviru projekta dogradnje gradske vodovodne mreže Visoko, do sada je izgrađeno novih 60.000 m cjevovoda koji se proteže do naselja Goruša.

"Osnovni cilj kojeg neumorno ponavljamo je osiguranje jednakih uvjeta i jednakog standarda za sve građane općine Visoko. Svi stanovnici zaslužuju jedinstven sistem bez obzira da li žive u urbanom ili ruralnom dijelu grada. Zahvaljujem se onima koji su učestvovali u radovima, a novom izvođaču radova želim mnogo uspjeha u narednom periodu. Nadam se da ćemo nastaviti sa uspješnim rezultatima poštujući zadane rokove i finansijska ograničenja", izjavila je načelnica Babić.

Direktor Hasan Prelić izražava zadovoljstvo do sada realizovanim projektom i napominje da se ne radi samo o dogradnji vodovodne mreže, nego i o rekonstrukciji stare, čime se velika pažnja posvećuje starim korisnicima.

Projekat vodosnabdijevanja za 12 000 stanovnika općine Visoko  započeo je 14. augusta 2017., a nastavlja se i u 2019. uz intenzivne radove.

Nadzor nad radovima izvodit će stručni predstavnici Instituta IPSA iz Sarajeva, a rok za završetak radova je deset mjeseci.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije