Investicije / NEKRETNINE

Širbegović grupa za Deltu gradi najveći šoping mol na Balkanu

26.09.2008. 08:38 / Izvor: eKapija.ba

(Delta Planet)

Širbegović grupa za Deltu gradi najveći šoping mol na Balkanu, saopćeno je iz ove kompanije.

Do kraja ove godine očekuje se početak gradnje trgovačkih centara u Užicu i Banja Luci. To će biti više od 12 objekata koje je za ovu uglednu srbijansku kompaniju izgradila Širbegović grupa. Pored toga, na proljeće počinje gradnja šoping mola Delta Planet u Beogradu, veličine 220 000 m2. To će ujedno biti i najveći šoping mol u ovom dijelu Europe.

„Drago nam je da smo dobili još jednu priliku da opravdamo povjerenje čelnih ljudi Delte. Profesionalno smo jako zadovoljni što smo neizostavan dio Deltinog razvojnog programa. Mislim da je jako bitno njegovati dobre poslovne odnose i saradnju sa firmama iz Srbije, jer jedino kvalitetnim poslovanjem možemo prevazići sve one kočnice iz prošlosti koje nam onemogućavaju konkretan napredak. U tome veliku ulogu imaju predstavnici vlasti, koji imaju zadatak da stvore povoljne preduslove za nesmetano poslovanje na prostoru cijelog regiona. Ono što je meni, kao poslodavcu, posebno važno i drago je to da naši radnici rado odlaze na gradilišta u Srbiju i da su tamo jako dobro prihvaćeni“, kazao je Faruk Širbegović, predsjednik Širbegović grupe.

Izgradnja ovih objekata samo je nastavak uspješne poslovne saradnje između Širbegović grupe i Delte.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije