Sokolac: Počela izgradnja ski-lifta vrijednosti 300.000 KM

Investicije / PROJEKTI

Sokolac: Počela izgradnja ski-lifta vrijednosti 300.000 KM

Na Sokocu je počela izgradnja ski–lifta na uzvišenju Puhovac, za šta će Grad Istočno Sarajevo i lokalna uprava obezbijediti oko 300.000 KM.

20.09.2021. 08:56 / Izvor: SRNA

Na Sokocu je počela izgradnja ski–lifta na uzvišenju Puhovac, za šta će Grad Istočno Sarajevo i lokalna uprava obezbijediti oko 300.000 KM.

Trener Skijaškog kluba "Olimpik" Bojan Samardžija rekao je novinarima na gradilištu da je ideja potekla iz ovog kluba, da je gradnja ski-lifta počela prije dva dana, a nada se da će prva faza biti završena do početka zimske sezone, koja podrazumijeva i sve sadržaje za noćno skijanje.

"Prva etapa sa zimskim sadržajima će biti završena do početka zimske sezone, a nakon toga planiramo i ljetne sadržaje, te stazu za biatlon i nordijsko trčanje", naglasio je Samardžija.

Prema njegovim riječima vrijednost ovog projekta je više od 300.000 KM, a sredstva će obezbijediti gradske i opštinske vlasti.

On je naveo da je na ovoj lokaciji planirana skijaška staza dužine 600 do 700 metara za noćno i dnevno skijanje, dva manja prateća i jedan objekat sa restoranom, što je neophodno za rad lifta. 

Samardžija je naglasio da je ski-lift već poručen u Austriju i očekuje se njegova isporuka. 

"Na ovaj način ćemo omogućiti građanima da uživaju u čarima zimskih sportova i skijanja u blizni mjesta stanovanja uz pristupačnije cijene od onih na poznatim turističkim destinacijama u okruženju", istakao je Samardžija.

Radovi su otpočeli zahvaljujući sokolačkom Šumskom gazdinstvu "Romanija" i uz pomoć više privatnih preduzetnika koji su, kako kaže, zdušno podržali ideju o izgradnji ovog tipa atrakcije na Sokocu.

Samardžija je naglasio da se ski-lift gradu u blizini naselja Sokolačke njive dva, što je još jedna od prednosti za korištenje ovog sportsko-turističkog objekta.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić potvrdio je Srni da će Grad pomoći izgradnju ovog objekta jer riječ o odličnoj ideji koja ide u prilog razvoju grada.

"Neće biti lako to implementirati. Ovo podrazumijeva osnježavanje i obezbjeđenje staze, ali ono što znam odavno, na prijedlog Milana Jolovića Legende i Strahinje Baševića, grad Istočno Sarajevo će to podržati i ništa nije nerealno. Sve se može realizovati", izjavio je Ćosić.

Gradonačelnik je naglasio da će grad stati iza ovog projekta, koji ima veliki potencijal za Sokolac u narednih tri do pet godina.

 

PODIJELI:
TAGOVI:

ski lift

Sokolac

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije