Investicije / PROJEKTI

Terminali FBiH raspisali tender za rekonstrukciju terminala u Blažuju

14.05.2021. 12:11 / Izvor: Akta.ba

Operator Terminali Federacije BiH raspisali su tender za rekonstrukciju terminala naftnih derivata u Blažuju.

Kako stoji u tenderu, pored rekonstrukcije terminala, planirana je i rekonstrukcija te dogradnja postojećeg objekta upravne zgrade, ali i rekonstrukcija žljezničkog kolosijeka. 

"Izvođenje radova na potpunoj rekonstrukciji terminala naftnih goriva Blažuj, a u skladu s projektnom dokumentacijom, to podrazumijeva nabavku, isporuku, ugradnju i funkcionalno povezivanje opreme, nabavku materijala, izvođenje radova sanacije, rekonstrukcije i izgradnje, probni rad i puštanje u pogon", navedeno je. 

Ukupna vrijednost nabavke procijenjena je na 19,4 miliona KM, pri čemu će rekonstrukcija terminala, zajedno sa nabavkom materijala i opreme, koštati 17 miliona KM, dogradnja upravne zgrade 2 miliona KM, a rekonstrukcija kolosijeka 400 hiljada KM.

Rok za izvršenje ugovora za rekonstrukciju terminala je od 18 do 24 mjeseca, a ponude zaintresovanih izvođača radova primat će se do 22. juna.
 

PODIJELI:

TAGOVI:

rekonstrukcija

terminal blažuj

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije