Traže nadzorni organ: Elektroprivreda BiH raspisala tender težak 23 mil. KM

28.05.2019. 09:43 / Izvor: Akta.ba
Traže nadzorni organ: Elektroprivreda BiH raspisala tender težak 23 mil. KM

Kako bi ovaj dugo najavljivani projekat ugledao svjetlo dana Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije utvrdilo je nacrt Enegetske dozvole investitoru JP Elektroprivreda BiH d.d.

Aktivno se odvijaju pripreme za početak izgradnje Bloka 7 TE Tuzla. Nakon što je nedavno Elektroprijenos BiH objavio tender za izvođenje radova na izmještanju dalekovoda 220 kV u krugu TE Tuzla radi izgradnje Bloka 7 TE Tuzla, Elektroprivreda BiH je jučer objavila poziv za Nabavku usluga Nadzornog organa – Inženjera nad realizacijom EPC Ugovora za izgradnju Bloka 7 – 450 MW u TE Tuzla.

Vrijednost ugovora bez PDV-a je 23.000.000,00 KM. Trajanje ugovora je 68 mjeseci od početka pružanja usluga.

Rok za prijem ponuda je  17.7.2019. godine.

Kako bi ovaj dugo najavljivani projekat ugledao svjetlo dana Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije utvrdilo je nacrt Enegetske dozvole investitoru JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, za izgradnju Bloka 7 - 450 MW u TE Tuzla instalisane nazivne snage 450 MW, planirane godišnje proizvodnje električne energije od 2.739,81 GWh i 390,9 GWh toplotne energije koja se planira graditi na postojećoj lokaciji termoelektrane "Tuzla" u Tuzli.

Komentari i primjedbe na nacrt Energetske dozvole mogu dostaviti Ministarstvu u pisanoj formi do 31.05.2019. godine.

Kako je navedeno imalac Energetske dozvole je obavezan obezbjediti  da se projektovanje,odabir i preuzimanje opreme i izgradnja objekta vrše u skladu sa važećim tehničkim propisima i standardima kako bi se osigurala bezbjednost, pouzdanost, funkcionalnost i ekonomičnost u radu, proizvodnog objekta i njegovih pripadajućih građevina, opreme i instalacija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije