Investicije / NEKRETNINE

Tuzla: Počela izgradnja objekta "Stadion" - Investicija vrijedna 16 mil. KM

23.04.2009. 12:05 / Izvor: Oslobođenje

Pored Gradskog stadiona Tušanj su pripremni radovi za izgradnu stambeno – poslovnog objekta, pod radnim nazivom Stadion. To zdanje će imati 150 stanova sa skoro 10.000 kvadratnih metara stambenog i 2.500 poslovnog prostora. Investitor je Direkcija za izgradnju Tuzla a prvi partner i kupac je grupacija MIMS. Izvođač Tom Cat iz Tuzle već je otpočeo radove.

"Kada bude sagrađena, bit će to najljepša zgrada u gradu. Poslovni dio zgrade bit će u staklu. Zgrada će imati tri kraka, u čijem će prizemlju MIMS imati šoping – centar s modernim ugostiteljskim i trgovačkim sadržajima. U suterenu će biti biti magacinsi MIMS-a i garažna mjesta", kazao je Enver Bijedić, direktor Direkcije za izgradnju.

Sagovornici kažu da će u ovoj zgradi biti najviše jednosobnih stanova, koji su pogodni za kupovinu i danas, kada opada kupovna moć građana. S poslovnim dijelom zgrade sve je riješeno.

"Za poslovni dio zgrade sklopili smo ugovor s grupacijom MIMS, koja je otkupila 2.500 kvadratnih metara poslovnih prostora i svoj izgradnje u potpunosti ispoštavala. MIMS je veoma korektan partner, kao i izvođač radova koji ima rok za završetak objekta od 20 mjeseci", rekao je Kasim Mulaomerović, finansijski direktor Direkcije.

Kompleks Stadion će koštati oko 16 miliona KM i trenutno je najskuplja investicija u gradu. Oko 4,2 miliona KM investicija osigurala je grupacija MIMS.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije