U Hadžićima će se graditi pogon prehrambene industrije

21.10.2019. 11:46 / Izvor: Akta.ba
U Hadžićima će se graditi pogon prehrambene industrije

U prvoj fazi razvoja govorimo o 100 novozaposlenih, a ovisno od potreba tržišta, te daljnjeg razvoja brenda rast će i broj zaposlenih.

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović i direktor „Tako“ d.o.o. Sarajevo Benjamin Kasumović potpisali su danas u zgradi Općine Hadžići Ugovor o kupoprodaji zemljišta vrijedan 606.900,00 KM. Naime, preduzeće „Tako“ kupilo je od Općine Hadžići dvije lokacije u Privrednoj zoni Hadžići ukupne površine 6.069,00 m2. Kupovinom zemljišta „Tako“ je napravio prvi korak ka realizaciji projekta izgradnje i razvoja proizvodnog pogona u sektoru prehrambene industrije.

„Nova proizvodna hala će zahtijevati i nova radna mjesta.  U prvoj fazi razvoja govorimo o 100 novozaposlenih, a ovisno od potreba tržišta, te daljnjeg razvoja brenda rast će i broj zaposlenih. U Hadžićima smo pronašli prostor za potrebe projekta koji je kompozicijom i infrastrukturom odgovorio  na sve zahtjeve potrebne  za izgradnju funkcionalne proizvodno-poslovne jedinice“ poručili su iz preduzeća „Tako“ d.o.o.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije