Investicije / PROJEKTI

U Laktašima potpisan ugovor o prenosu granta za vodovodni sistem

03.04.2014. 16:11 / Izvor: SRNA

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija potpisao je danas sa načelnikom opštine Laktaši Milovanom Topolovićem ugovor o prenosu 2.436.350 KM grant sredstava, u okviru IPA 2010, po projektu "Vodovod i kanalizacija Republike Srpske".

"Ovo je dio jednog velikog projekta koji se realizuje u Republici Srpskoj vrijednog 100 miliona eura", rekao je Tegeltija novinarima u Kadinjanima kod Laktaša.

On je naveo da je vrijednost projekta u opština Laktaši 10 miliona evra, te da će 55 odsto sredstava biti obezbijeđeno iz kredita, 35 odsto iz granta, dok je 15 odsto vlastito učešće opštine Laktaši.

Tegeltija je rekao da je Vlada Republike Srpske do sada Kozarskoj Dubici, Prijedoru, Laktašima, Sokocu, Pala i Trebinju prenijela 4,5 miliona evra za realizaciju različitih vrsta projekata.

On je dodao da projekat "Vodovod i kanalizacija Republike Srpske" trenutno obuhvata 25 opština i da očekuje da će u njegovom provođenju učestvovati više od 30 opština Srpske.

Načelnik opštine Laktaši Milovan Topolović rekao je da je ovaj projekat od velikog značaja za opštinu, jer rješava pitanje vodosnabdjevanja i kanalizacije.

"Urađena je studija za čitavu opštinu i projekat je podijeljen u dva dijela", rekao je Topolović i dodao da će u prvom dijelu projekta, čija je vrijednost pet miliona KM, biti urađeno oko 200 kilometara vodovodne sekundarne mreže.

On je rekao da je rok za završetak radova 15 mjeseci, dodajući da se za drugi dio projekta priprema planska dokumentacija.

Projekat podrazumijeva izgradnju sekundarne mreže i vodovodnog sistema u naseljima Maglajani, Kadinjani, Šušnjari, Jablan i Jakupovci.

Nakon današnjeg potpisivanja ugovora o prenosu grant sredstava, izvođač radova konzorcijum, koji čine preduzeća "Hidrokop" Banjaluka i "Higra" iz Bijeljine, uveden je u posao.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije