Cijena neizgrađenog građevinskog zemljišta u Trnovu povećana na 650 KM

29.05.2020. 18:46 / Izvor: SRNA
Cijena neizgrađenog građevinskog zemljišta u Trnovu povećana na 650 KM

Odbornici Skupštine opštine Trnovo usvojili su odluku o povećanju cijene neizgrađenog građevinskog zemljišta na dijelu Jahorine koji pripada ovoj lokalnoj zajednici.

Odbornici Skupštine opštine Trnovo usvojili su odluku o povećanju cijene neizgrađenog građevinskog zemljišta na dijelu Jahorine koji pripada ovoj lokalnoj zajednici, a koja će sada iznositi 650 KM po metru kvadratnom.

Načelnik opštine Dragomir Gagović rekao je da je dosadašnja cijena od 300 KM bila nerealno niska, te da će nova od 650 KM omogućiti veći priliv sredstava u opštinski budžet.

Na današnjoj sjednici donesena je i odluka da nedjeljom radno vrijeme trgovačkih i zanatskih centara bude od 7.00 do 13.00 časova, što će, prema Gagovićevim riječima, radnicima koji su ionako neadekvatno plaćeni, omogućiti da se odmore i provedu vrijeme sa svojim porodicama.

Gagović je istakao da su usvojeni izvještaji i o radu preduzeća u vlasništvu opštine Trnovo za prošlu godinu, među kojima je i Komunalno preduzeće "Trnovo", koje je osnovano prije nepune tri godine.

"Komunalno preduzeće za sada posluje solidno, prvenstveno zahvaljujući deponiji kojom gazduje i mjesečnim opštinskim grantovima. Problem predstavlja što je u startu primljeno previše neproizvodnih radnika, dok proizvodnih nemamo dovoljno, ali za sada je situacija stabilna", naveo je Gagović.

On smatra da je osnivanje ovog preduzeća sa aspekta zapošljavanja bila opravdano, ali da će problem nastati kada neka od susjednih opština napravi svoju deponiju, ili kada bude napunjena postojeća, u kojoj prema stavovima struke, prostora za odlaganje smeća ima za još nekoliko godina.

Odbornici su usvojili i izvještaj o izvršenju budžeta opštine za 2019. godinu, izvještaj o radu načelnika i opštinske uprave, kao i Skupštine i skupštinskih tijela.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije