Asfaltirani put predat na korištenje Općini Kladanj i stanovnicima MZ Tatarevo

12.07.2020. 07:01 / Izvor: Akta.ba

U okviru ovog projekta koji je veoma uspješno realizovan na lokalnom putu za MZ Tarevo u kojoj živi oko 1000 stanovnika, položen je asfalt u dužini od 805 metara.

Protekle sedmice u zgradi Općine Kladanj upriličeno potpisivanje zapisnika o predaji izgrađenog objekta za projekat Rekonstrukcija seoskog puta Tarevo-Čitluk.

Zapisnik su potpisali Jusuf Čavkunović, načelnik općine Kladanj, Halil Omanović, direktor PCU Sarajevo , Hajrudin Imširović, direktor preduzeća Izgradnja doo Teočak i Rifet Džambegović, predstavnik Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA-e

U okviru ovog projekta koji je veoma uspješno realizovan na lokalnom putu za MZ Tarevo u kojoj živi oko 1000 stanovnika, položen je asfalt u dužini od 805 metara.

Ova faza radova na putnoj komunikaciji pored asfaltiranja kolovozne trake obuhvatila je proširenje puta, izgradnju zaštitnih obalnih zidova-gabiona, te rješavanje sistema odvodnje površinskih voda.

Projekat rekonstrukcija puta Tarevo-Čitluk implementiran je  na osnovu Ugovora koji je Općina Kladanj potpisala sa Uredom  za koordinaciju projekata-PCU pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva (u okviru projekta IFAD), a vrijednost projekta iznosi 228.736 KM od čega je učešće Općine 68.620 KM dok je ostatak osigurao PCU. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije