Započeli radovi na izgradnji sekundarne saobraćajnice na grobljima Visoko

23.07.2020. 07:59 / Izvor: Akta.ba
Započeli radovi na izgradnji sekundarne saobraćajnice na grobljima Visoko

Izvođenje svih radova je planirano propisanim zakonskim regulativama i tehničkim uslovima za građenje.

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Grada Visoko je provela postupak javne nabavke za radove na izgradnji sekundarne saobraćajnice na Gradskim grobljima Visoko.

Kao najpovoljniji ponuđač za izvođenje radova izabrana je Grupa ponuđača Mušinbegović gradnja d.o.o. Visoko i Trgošped d.o.o. Kakanj, dok stručni nadzor nad izvođenjem radova vrši firma „Perspektiva-inženjering” d.o.o. Visoko.

Sredstva su obezbijeđena iz Budžeta Grada Visoko za 2020. godinu iz Programa kapitalnih ulaganja u iznosu od 29.216,07 KM sa PDV-om.

U okviru ugovorenih radova izvršiti će se iskop humusa i zemljanog materijala sa izradom nasipa od tamponskog materijala ugrađenog u slojevima, ukupne debljine 60 cm. Potom će se uraditi polaganje novih betonskih ivičnjaka 18/24 cm na sloj betona. Na kraju će uslijediti asfaltiranje sekundarne saobraćajnice asfaltom BNHS 16 debljine 7 cm.

Izvođenje svih radova je planirano propisanim zakonskim regulativama i tehničkim uslovima za građenje. Rok za izvođenje radova je 21 dan od dana uvođenja u posao.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije