Radovi na dionici puta Ivanovo polje-Lijeska

19.10.2020. 15:35 / Izvor: Akta.ba
Radovi na dionici puta Ivanovo polje-Lijeska

Počela je realizacija projekta koji obuhvata sanaciju i asfaltiranje lokalnih puteva Ivanovo polje-Stubo, Lijeska-Trebečaj i Ostojići.

Općina Trnovo je u proteklim godinama dosta radila na izgradnji lokalnih puteva u svim Mjesnim zajednicama i na tom polju je dosta urađeno.

Svake godine slijede novi projekti, počela je realizacija projekta koji obuhvata sanaciju i asfaltiranje lokalnih puteva Ivanovo polje-Stubo, Lijeska-Trebečaj i Ostojići. U toku su radovi na dionici Ivanovo polje-Stubo, nakon toga slijede radovi na ostale dvije dionice.

Vrijednost projekta je 200.000,00 KM, projekat zajedno finansiraju Ministarstvo saobraćaja, Direkcija za puteve i Općina Trnovo, u jednakom omjeru. Izvođač radova je "GP Ing" d.o.o. Sarajevo, a nadzor vrši IPSA institut Sarajevo.

Planirano je da putni pravac Babin do Stubo, Ivanovo polje i Rašanovići čini cjelinu koja će sačinjavati kružni tok koji povezuje sva naselja Bjelašnice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije