Proteklih godina Grad Visoko u cestovnu infrastrukturu uložio 12 miliona KM

30.10.2020. 09:39 / Izvor: Akta.ba
Proteklih godina Grad Visoko u cestovnu infrastrukturu uložio 12 miliona KM

Grad Visoko u proteklih sedam godina kontinuirano ulaže u izgradnju i rekonstrukciju cestovne infrastrukture.

Proteklih nekoliko godina na području Grada Visoko realizovani su mnogobrojni projekti cestovne infrastrukture, pri čemu je asfaltirano i rekonstruisano preko 55 km lokalnih puteva i gradskih ulica, odnosno 150.000 m3. Investicije u cestovnu infrastrukturu od 2013. do sredine 2020. godine ukupno su iznosile oko 12 miliona KM.

U održavanje putne infrastructure uloženo je preko 2 miliona KM, kroz nekoliko kategorija: Interventno djelovanje na putnoj infrastrukturi, održavanje vertikalne signalizacije, održavanje opreme na putnoj infrastrukturi, održavanje horizontalne signalizacije, održavanje šahtova, zimsko održavanje lokalnih cesta i održavanje gradskih ulica i trotoara u ljetnom i zimskom periodu.

Grad Visoko u proteklih sedam godina kontinuirano ulaže u izgradnju i rekonstrukciju cestovne infrastrukture. U narednom periodu nastavit će se ulaganja u putnu infrastrukturu, u izgradnju saobraćajnica ali će se i kontinuirano pratiti stanje postojećih kako bi se redovno vršila rekonstrukcija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije