Nastavlja se izgradnja zapadne obilaznice u Ljubuškom

30.10.2020. 16:15 / Izvor: Akta.ba
Nastavlja se izgradnja zapadne obilaznice u Ljubuškom

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić održali su sastanak s Ljubom Pravdićem, direktorom JP Ceste Federacije BiH.

Gradonačelnik Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić održali su sastanak s Ljubom Pravdićem, direktorom JP Ceste Federacije BiH, koji je danas posjetio Grad Ljubuški.

Na sastanku se razgovaralo o trenutnim aktivnostima koje provode JP Ceste Federacije BiH na području Ljubuškog, izgradnji kružnog toka i zapadnoj obilaznici (spoj M-6 i M-17.4).

Gradonačelnik je zahvalio direktoru JP Ceste Federacije BiH Ljubi Pravdiću na dosadašnjoj suradnji i provedenim aktivnostima te u razgovoru još jednom ukazao na radove koje je potrebno izvršiti na magistralnim cestama na području Grada Ljubuškog te da u skladu sa mogućnostima u Plan investicija za 2021. godinu uvrste najpotrebnije.

Između ostalih, riječ je i o izgradnji završnih radova prvog dijela zapadne obilaznice, na potezu od novog kružnog toka do spoja s Ulicom fra Petra Barbarića čime bi prvi dio obilaznice mogao biti pušten u funkciju.

Nakon sastanka, Markotić, Kvesić i Pravdić obišli su radove na zapadnoj obilaznici.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije