Postavljanje ivičnjaka na kružnom toku kod hotela "Sunce"

03.11.2020. 15:41 / Izvor: Akta.ba
Postavljanje ivičnjaka na kružnom toku kod hotela 'Sunce'

Radovi na izgradnji raskrsnice sa kružnim tokom kod hotela "Sunce", na ulazu u Vogošću, odvijaju se planiranom dinamikom.

Radovi na izgradnji raskrsnice sa kružnim tokom kod hotela "Sunce", na ulazu u Vogošću, odvijaju se planiranom dinamikom. Tim povodom je načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima obišao lokalitet izvođenja radova. 

"Urađena je kompletna oborinska odvodnja i dio razvoda za elektoinstalacije za novu rasvjetu. Na svim krakovima je zamjenjena podloga i nasut tampon a rade se i ivičnjaci. U naradenom periodu će se krenuti sa izgradnjom rotora kao i postavljanjem nosivog asfalta“, rekao je Mahir Hamidović, voditelj radova firme "Bosman".

Investitor ovog projekta je JP „Ceste Federacije BiH“. Vrijednost projekta je 550.000,00 KM.

Općina Vogošća je zajedno sa Ministarstvom komunikacija i prometa BiH za izgradnju pristupne saobraćajnice i rekonstrukciju parka obezbjedila oko 150.000 KM.

"Uporedo sa izgradnjom kružnog toka radnici firme „Bosman“ izvode i radove na pristupnoj saobraćajnici u dužini od 40 metara sa dvije kolovozne trake i pješačkim stazama sa obje strane. Biće urađena i rekonstrukcija parka,  tako da ćemo dobiti trg koji će na dostaojanstven način upotpuniti Spomen obilježje Igmanski marš i koji će zadovoljiti urbane potrebe građana ovog dijela Vogošće na koji će biti ponosni" naglasio je načelnik Smajić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije