Od 1. decembra radovi na probijanju ceste Šćenica - Baljivac - Rapti

05.11.2020. 07:50 / Izvor: Akta.ba
Od 1. decembra radovi na probijanju ceste Šćenica - Baljivac - Rapti

radonačelnik Trebinja Mirko Ćurić sastao se s predstavnicima inžinjerijske bojne Oružanih snaga BiH i dogovorio početak radova na probijanju ceste Šćenica - Baljivac - Rapti

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić sastao se s predstavnicima inžinjerijske bojne Oružanih snaga BiH i dogovorio početak radova na probijanju ceste Šćenica - Baljivac - Rapti , nakon čega bi trebali uslijediti radovi na probijanju ostalih prometnica u okolini Trebinja.

Kako je danas rečeno, aktivnosti na probijanju ceste u spomenutoj regiji već je odobrilo nadležno ministarstvo, a predstavnici inžinjerije oružanih snaga danas su posjetili teren.

Grad Trebinje ima obvezu izraditi troškovnik i predračun radova, a povoljni klimatski uvjeti u ovom dijelu Hercegovine omogućuju početak radova već od 1. decembra.

"Probijanje ceste Šćenica - Baljivac - Rapti prvi je u nizu naših prioriteta, a u nastavku aktivnosti definirat ćemo i ostale, odnosno tačno ćemo utvrditi u kojim okolnim dijelovima Trebinja cestu još treba probiti", rekao je gradonačelnik Mirko Ćurić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije