U toku treća faza izgradnje vodovoda u Visokom

09.11.2020. 10:21 / Izvor: Akta.ba
U toku treća faza izgradnje vodovoda u Visokom

U naselju Liješeva, trenutno se vrše radovi na polaganju primarnog cjevovoda.

Gradonačelnica Amra Babić zajedno sa saradnicima obišla je u petak radove na trećoj fazi projekta vodosnabdijevanja.

U Mjesnoj zajednici Topuzovo Polje, odnosno naselju Biskupići, započela je izgradnja rezervoara Dubrave. U toku su zemljani radovi na izgradnji glavnog rezervoara za podsistem Moštre. Prije ovih radova, urađen je pristupni put kako bi se stvorili uslovi za izgradnju rezervoara kapaciteta 500 kubika.

U naselju Liješeva, trenutno se vrše radovi na polaganju primarnog cjevovoda. Do sada je položeno oko 3 km cjevovoda, od ukupnih 25 km koliko je planirano, što je negdje oko 10% radova. Radovi napreduju planiranom dinamikom.

Iz rezervoara Dubrave snabdijevat će se naselja Rosulje, Paljike, Ravne, Dubrave, Srhinje, Muhašinovići, Biskipići, Donja Zimča, Kozarci, Gornja Zimča, Šareni Hanovi, Gonje Moštre, zatim dalje prema naseljima uz glavnu cestu dolazimo u naselje Monjnare. Iz Monjara idemo sa tri kraka u Orašac, Kološiće i Liješevu.

Radovi napreduju planiranom dinamikom, a prve priključci se očekuju u maju naredne godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije