Pušten u promet novoizgrađeni most u naselju Oblićevo-Luka

13.11.2020. 08:03 / Izvor: Akta.ba
Pušten u promet novoizgrađeni most u naselju Oblićevo-Luka

Gradonačelnik Pala Boško Jugović jučer je svečano otvorio i pustio u promet novoizgrađeni most preko rijeke Miljacke u naselju Obilićevo-Luka, vrijedan ukupno 200.000 KM.

Gradonačelnik Pala Boško Jugović jučer je svečano otvorio i pustio u promet novoizgrađeni most preko rijeke Miljacke u naselju Obilićevo-Luka, vrijedan ukupno 200.000 KM, što predstavlja novu i najkraću prometnu vezu između ovog velikog naselja i središta Pala.

Jugović je rekao novinarima da je promet preko mosta do Obilićeva službeno pušten u promet, a da će preostali dio ceste koji povezuje ovo naselje s Palamom biti završen tijekom sljedeće sezone.

"Most je asfaltiran, a oko njega je trenutno makadam kako bi ga građani mogli koristiti zimi. U svakom slučaju, most će približiti centar Pala stanovnicima naselja Luka", rekao je Jugović i zahvalio izvođaču radova, firmi "Velike šume" s Pala na korektno završenim radovima.

Izjavio je da je ovo samo jedan u nizu infrastrukturnih projekata koje su napravili za naselje Obilićevo-Luka, naglasivši da su ulice Mihajla Pupina, Jovana Dučića i mnogih drugih rekonstruirane i da će se raditi i sljedeće godine.

Jugović je naglasio da je novoizgrađeni most najvažniji projekt za naselje Obilićevo-Luka, a spomenuo je i velike projekte koji se realiziraju na području općine Pale, poput vrtića, izmještanja toplovoda i izgradnje parka.

Finansijska direktorica kompanije "Velike šume" Žana Borovčanin izrazila je zadovoljstvo uspješnom realizacijom ovog kapitalnog projekta koji će obogatiti prometnu infrastrukturu općine Pale i služiti prvenstveno stanovnicima naselja Obilićevo.

"Kroz novoizgrađeni most i glavnu cestu mještani će uglavnom komunicirati sa centrom Pala i imat će bržu, lakšu, bolju i sigurniju komunikaciju", rekla je Borovčaninova.

Istaknula je da je želja ove tvrtke da u sljedećoj fazi završi pristupnu cestu, tako da ovaj prometni kompleks dobije svoj konačni izgled i puno značenje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije