Misteriozno gradilište na Trnu i dalje zabavlja javnost, a Grad i graditelji šute

03.02.2021. 16:00 / Izvor: Akta.ba
Misteriozno gradilište na Trnu i dalje zabavlja javnost, a Grad i graditelji šute

Gradilište je opasano visokim zidom, na njemu se mogu vidjeti i kran i bageri, a što će tu i kada biti izgrađeno pitanje je na koje nitko ne želi odgovoriti.

Kakvi su planovi izgradnje na misterioznom gradilištu na Trnu, tj. Visokoj Glavici u Širokom Brijegu još se precizno ne zna, a informaciju i Grad i graditelji kriju kao zmija noge, piše hercegovina.info.

Gradilište je opasano visokim zidom, na njemu se mogu vidjeti i kran i bageri, a što će tu i kada biti izgrađeno pitanje je na koje nitko ne želi odgovoriti. Zanimljivo je da na gradilištu nema ni ploče za označavanje gradilišta, na kojoj bi se moglo vidjeti tko i što gradi, a što je i dužnost izvođača.

Projekt se povezuje s jednim od vlasnika tvrtke Ataco Jozom Musom, koji za medije nije spreman govoriti o projektu. Musu smo u dva navrata kontaktirali putem pravne službe, dobivali smo odgovor da će nam javiti je li isti spreman govoriti o projektu, no više se nisu javljali. Još je čudnije da tako opsežan projekt u srcu Širokog Brijega sakriva i Gradska uprava.

Na više poziva i upita vezano za gradilište, iz Odjela za urbanizam nisu odgovorili. Mediji su pak ranije objavili da je Musa navodno izjavljivao da je ovo projekt po kojem će ga Široki Brijeg pamtiti. Špekuliralo se da će tu niknuti novo etno selo, ili pak neka tvornica, no ništa nije potvrđeno. Na fotografijama koje je portal zabilježio dronom koncem prošle godine vidljivo je da je trenutačno fokus na tome da se imanje, koje je u neposrednoj blizini mesne industrije Lijanovići, zaštiti od znatiželjnih pogleda.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije