Evo što se gradi na "misterioznom" gradilištu na Trnu

04.02.2021. 12:57 / Izvor: Akta.ba
Evo što se gradi na 'misterioznom' gradilištu na Trnu

Projekt se povezuje s jednim od vlasnika tvrtke Ataco Jozom Musom, koji za medije nije spreman govoriti o projektu.

Nakon što smo jučer pisali kako javnost, pa ni sami mještani, ne znaju tko je investitor i što se gradi na jednom od najvećih gradilišta u Hercegovini na Trnu, tj. Visokoj Glavici u Širokom Brijegu, jučer smo ipak dobili odgovor Borislava Zovke, pomoćnika gradonačelnika za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, piše hercegovina.info.

lako se ne ističe tko je investitor ovog megaprojekta, u svom iscrpnom odgovoru za hercegovina.info, navodi se kako je lokacijska dozvola izdana za izgradnju objekta gospodarske namjene, i to poslovne i proizvodne što bi značilo da bi na ovoj lokaciji mogli vidjeti nove tvornice koje će donijeti i nova radna mjesta.

"Na toj poziciji Služba je, sukladno važećoj prostorno planskoj dokumentaciji i drugim važećim propisima, izdala lokacijsku dozvolu za parcelaciju zemljišta u svrhu formiranja više građevinskih parcela radi moguće izgradnje objekata gospodarske namjene (poslovne i proizvodne). Gospodarsko - proizvodna namjena: industrijske djelatnosti proizvodnje i prerade, obrtničke i zanatske djelatnosti proizvodnje i prerade, građevinske djelatnosti uz moguću preradu i obradu mineralnih sirovina, servisne radionice, skladišta u sklopu pojedine proizvodne namjene, izložbeni saloni, poslovne, upravne i uredske građevine vezane uz proizvodne djelatnosti, istraživački i edukativni centri te drugi sadržaji koji upotpunjavaju osnovnu djelatnost na građevnoj čestici, proizvodnja električne energije i ugostiteljsko-turističke građevine kao prateći sadržaji gospodarske zone. Gospodarsko - poslovna namjena podrazumjeva poslovne, upravne i uredske građevine, građevine trgovine: trgovački centri, veće trgovine, trgovine za maloprodaju, distributivni centri, izložbeno-prodajni saloni, servisi, skladišta, obrtničke i zanatske proizvodne i servisne građevine, komunalno-servisni sadržaji i istraživački i edukativni centri, poduzetnički inkubatori i dr. kao zasebne djelatnosti ili uz druge namjene", kazali su iz Općine.

Osim navedenih djelatnosti moguće je u zonama proizvodno-poslovne namjene realizirati i druge slične - kompatibilne sadržaje, uz uvjet da ne ostvaruju negativan utjecaj na okoliš.

"Djelatnosti i sadržaji proizvodno-poslovne namjene mogu, osim građevina osnovne namjene, sadržavati i druge prateće i pomoćne prostore neophodne za funkciju osnovne namjene, pa se slijedom iznesenog na građevnoj čestici može izgraditi više građevina, koje čine funkcionalnu i tehnološku cjelinu. Osim izgradnje građevine osnovne, te prateće i pomoćne namjene unutar građevne čestice, treba osigurati prostor za zelene površine, komunikacijske površine (posebno za potrebe protupožarnog pristupa), te neophodne manipulativne i parkirališne površine", rečeno je za hercegovina.info.

S obzirom da nepostavljanje informativne ploče, koja bi dala detaljne informacije o samom projektu, nije u nadležnosti ovog Odjela, za isto će se morati pobrinuti služba za inspekcijske poslove.

Podsjetimo, projekt se povezuje s jednim od vlasnika tvrtke Ataco Jozom Musom, koji za medije nije spreman govoriti o projektu. Musu smo u dva navrata kontaktirali putem pravne službe, dobivali smo odgovor da će nam javiti je li isti spreman govoriti o projektu, no više se nisu javljali.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije