Nastavak projekta asfaltiranja saobraćajnice prema vodopadu Skakavac

29.03.2021. 13:00 / Izvor: Akta.ba
Nastavak projekta asfaltiranja saobraćajnice prema vodopadu Skakavac

Općina Centar u saradnji s Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo nastavlja s finansiranjem projekta asfaltiranja pristupne saobraćajnice do zaštićenog područja vodopada Skakavac.

Općina Centar u saradnji s Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo nastavlja s finansiranjem projekta asfaltiranja pristupne saobraćajnice do zaštićenog područja vodopada Skakavac, kako bi turistima i ljubiteljima netaknute prirode olakšali dolazak na lokalitet gdje se nalazi vodopad.

Za realizaciju ovog projekta izdvojeno je gotovo 314.980 KM. Od navedenog iznosa Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, odnosno Direkcija za puteve KS će izdvojiti 286.344 KM, dok je razliku finansijskih sredstava osigurala Općina Centar.

"Nakon provedene procedure javnih nabavki za izvođača radova odabrana je građevinska firma "Bosman", sa čijim predstavnikom je potpisan ugovor o izvođenju radova na asfaltiranju 750 metara makadamskog puta prema izletištu Skakavac", saopćeno je iz Općine Centar.

Osim poboljšanja vremenskih uslova za početak realizacije ovog projekta, također, izvođač radova treba dostaviti nadležnoj općinskoj službi dinamiku radova, garanciju za izvođenje, te pribaviti rješenje o izmjeni režima saobraćaja od Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Prema odredbama ugovora rok za završetak navedenih radova je 12 kalendarskih dana od njihovog početka.

Za nadzor projekta bit će zadužen Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Općina Centar je prošle godine finansirala sanaciju klizišta i rekonstrukciju dijela ceste prema vodopadu Skakavac u iznosu od oko 185.000 konvertibilnih maraka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije