Zamijenjene vodovodne cijevi na poslovnoj zoni "UNIS"

12.04.2021. 15:23 / Izvor: Akta.ba
Zamijenjene vodovodne cijevi na poslovnoj zoni 'UNIS'

Općina Konjic i Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK2 d.o.o. Konjic uspješno su realizovali projekat "Zamjena vodovodne cijevi u poslovnoj zoni "UNIS".

Općina Konjic i Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic uspješno su realizovali projekat "Zamjena vodovodne cijevi u poslovnoj zoni "UNIS", a sve u cilju unaprijeđenja komunalne infrastrukture i razvoja poslovne zone "UNIS", 

"Dugoročni efekti  projekta ogledaju se u stabilnijem snadbijevanju vodom lokalnog stanovništva i privrednih subjekata koji posluju u ovoj zoni, smanjenjenjem rizika od pucanja vodovodne cijevi i samim tim nastajanja materijalne štete na objektima, kao i poboljšanje uslova za proširenje kapaciteta poslovne zone i atraktivnosti postojećih lokacija za privlačenje novih investicija i  samim tim otvaranjem novih radnih mjesta tj. poboljšanjem ukupnog poslovnog ambijenta općine Konjic", saopćili su.

Značaj ovog projekta prepoznalo je i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta koji je ovaj projekat finansiralo u iznosu od 146.793,77 KM, dok je iz budžeta Općine Konjic osiguran iznos do 62.911,62 KM za nesmetanu realizaciju projekta.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije